Oppervlakte van uw appartement

Klopt de aangeboden oppervlakte van uw appartement? Misschien een rare vraag maar door het ontbreken aan regelgeving in België komen we soms rare dingen tegen. Ontwikkelaars die de gang en lift meerekenen in hun vierkante meters. Of hun terras opnemen in de oppervlakte.

Enige regelgeving rond dit probleem is terug te vinden in Nederland. De norm NEN2850 geeft de krijtlijnen aan waarbinnen het oppervlak wordt berekend.

Wij hanteren voor de calculatie de in de norm opgenomen BVO, oftewel bruto vloer oppervlak. Architect Luk Vorsselmans van het gelijknamige architectenbureau LV-Architecten  bevestigd deze aanpak. Ons uitgangspunt is heel eerlijk: de buitenmuren volledig, de gemeenschappelijke muren voor de helft en onder het helend dak tot 150cm netto binnenhoogte. Geen schachten, geen terrassen of traphallen.

Voor de betrekking van de muren in de verkoopsoppervlaktes kunnen volgende ‘simpele’ argumenten duiding geven.

Buitenmuren helemaal gerekend: anders is het raam niet uw eigendom en kun je het niet wassen…

Gemene muren in het appartement half gerekend: anders is de muur niet uw eigendom en mag je geen kaders ophangen…

Het loont dus zeker de moeite om te informeren naar de gehanteerde meetmethode vooraleer u de vergelijking maakt ten aanzien van het oppervlak. Kwestie van appels met appels en peren met peren vergelijken.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.